(?)

KlederdrachtDe klederdracht wordt gekenmerkt door vrolijkheid. Van alle klederdrachten is deze het meest opvallende door het overheersen van de rode kleur, de vele borduursels in een perfecte combinatie met zwart. Het wordt gedragen op feestdagen en speciale gelegenheden. Het is een van de rijkste klederdrachten van de "Alto Minho". 
De schort is rood en geweven met bloemmotieven en geometrische figuren. De hoofddoek heeft rode en gele kleuren en wordt met de uiteinden boven op het hoofd vastgemaakt. De halve doek is van dezelfde kleur en wordt over de schouders gedragen. 
Het hesje wordt gemaakt naar de smaak van de draagster, maar wel passend bij het schort, waardoor er een grote variëteit in de wol geborduurde motieven ontstaat. De blouse is van wit linnen en heeft blauwe borduursels. Het zakje dat om de middel wordt gedragen (voor sieraden), is van dezelfde borduursels als het hesje. 
De witte sokken zijn van katoen en met de hand gemaakt. De klompjes zijn zwart en hebben tevens borduursels. De rok is van wol geveven met zwart en witte verticale strepen. Tevens dragen de dames wat goud om de hals en "koninginneoorbellen"